2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Judita virtuvėje su sesės priežiūra

Kai Judita įžengia į virtuvę, nesitikėkit nieko gero. Dažnų nesėkmių priežastimi tampa pamiršti ingridientai, pridegęs maistas ir šiaip didelis pasimetimas kai reikia gaminti. Nepaisant to kelias salotas gaminu tiesiog puikiai, visi džiaugias mano variacija ala graikiškos salotos, taip pat labai sekasi pagaminti špinatų ir gražgarščių salotas. Dar į mano pasisekimų virtuvėje sarašą keliauja avokado užtepėlės (turiu du būdus) ir kuskuso salotos. Dar moku vieną stebuklą - iškepti pyragiuką puodelyje per tris minutes ir ne bet kur, o mikrobangų krosnelėje, tai nepavyksta net mano sesei, kuri yra virtuvės genijus.
Rimtesnius patiekalus imu gaminti tik su sese, t.y. aš jai tiesiog asistuoju. Taigi šiandien visą dieną neradau sau vietos, nes baisiai norėjau itališkai paruoštų makaronų. Jau buvau sumaniusi keliauti į "Vapiano", bet negavus palaiminimo iš drauges pasiūliau sesei gaminti namuose, ir štai mes skanaujame spagečius ala karbonara.
Ar minėjau, kad dievinu itališką virtuvę???


Tai štai mūsų vakarienės receptas. Receptą radome tinklaraštyje Mamos receptai.

Spagečiai a la karbonara studentiškai

Ingridientai:
Spageti 400 gramų
Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
Kiaulės kumpis, 100 gramų
Sviestas 100 gramų
Fermentinis sūris, tarkuotas, 0.5 stiklinė
Pomidorai, 3 vienetai
Kiaušiniai 2 vienetai
Grietinėlė, 2 šaukštai
Pievagrybiai, 150 gramų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį.

Taigi pradėjome viską mėsytės pjaustymu, naudojome kiaulienos kumpį ir lašinukus, nors pagal receptų reikėjo kumpio, bet ka gi, tegyvuoja improvizacija. Mėsytė su itališkais prieskoniais puikiai čirškė keptuvėje.












Tuomet supjaustėme pievagrybius ir pomidorus griežinėliais.
Į beskundančią mėsytę sudėjome pomidorus.












Tuomet atėjo eilė gražiesiems grybukams.
Šį grožį sutroškinome.












Atėjo laikas ir makaronų virimui, ajai kaip gražiai juos virėme.











Kol virė makaronai sutarkavome Džiugo sūrį mat parmezanas brangokas :)
Kiaušinius sumaišėme su grietinėle.











Makaronus papuošė sviesto kubeliai ir sutarkuotas sūris.
Valio, spagečiai paruošti, grįžtame prie troškinamo padažo.





















Kiaušinio plakinį supylėme į padažą, šiukštu neužvirinti.











Ir pagaliau! Spagečiai sutinka padažąąą, paplojaaaam!
















Skanaus, draugai!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Judita virtuvėje su sesės priežiūra

Kai Judita įžengia į virtuvę, nesitikėkit nieko gero. Dažnų nesėkmių priežastimi tampa pamiršti ingridientai, pridegęs maistas ir šiaip didelis pasimetimas kai reikia gaminti. Nepaisant to kelias salotas gaminu tiesiog puikiai, visi džiaugias mano variacija ala graikiškos salotos, taip pat labai sekasi pagaminti špinatų ir gražgarščių salotas. Dar į mano pasisekimų virtuvėje sarašą keliauja avokado užtepėlės (turiu du būdus) ir kuskuso salotos. Dar moku vieną stebuklą - iškepti pyragiuką puodelyje per tris minutes ir ne bet kur, o mikrobangų krosnelėje, tai nepavyksta net mano sesei, kuri yra virtuvės genijus.
Rimtesnius patiekalus imu gaminti tik su sese, t.y. aš jai tiesiog asistuoju. Taigi šiandien visą dieną neradau sau vietos, nes baisiai norėjau itališkai paruoštų makaronų. Jau buvau sumaniusi keliauti į "Vapiano", bet negavus palaiminimo iš drauges pasiūliau sesei gaminti namuose, ir štai mes skanaujame spagečius ala karbonara.
Ar minėjau, kad dievinu itališką virtuvę???


Tai štai mūsų vakarienės receptas. Receptą radome tinklaraštyje Mamos receptai.

Spagečiai a la karbonara studentiškai

Ingridientai:
Spageti 400 gramų
Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
Kiaulės kumpis, 100 gramų
Sviestas 100 gramų
Fermentinis sūris, tarkuotas, 0.5 stiklinė
Pomidorai, 3 vienetai
Kiaušiniai 2 vienetai
Grietinėlė, 2 šaukštai
Pievagrybiai, 150 gramų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį.

Taigi pradėjome viską mėsytės pjaustymu, naudojome kiaulienos kumpį ir lašinukus, nors pagal receptų reikėjo kumpio, bet ka gi, tegyvuoja improvizacija. Mėsytė su itališkais prieskoniais puikiai čirškė keptuvėje.












Tuomet supjaustėme pievagrybius ir pomidorus griežinėliais.
Į beskundančią mėsytę sudėjome pomidorus.












Tuomet atėjo eilė gražiesiems grybukams.
Šį grožį sutroškinome.












Atėjo laikas ir makaronų virimui, ajai kaip gražiai juos virėme.











Kol virė makaronai sutarkavome Džiugo sūrį mat parmezanas brangokas :)
Kiaušinius sumaišėme su grietinėle.











Makaronus papuošė sviesto kubeliai ir sutarkuotas sūris.
Valio, spagečiai paruošti, grįžtame prie troškinamo padažo.





















Kiaušinio plakinį supylėme į padažą, šiukštu neužvirinti.











Ir pagaliau! Spagečiai sutinka padažąąą, paplojaaaam!
















Skanaus, draugai!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Blog Template by YummyLolly.com